subota, 23. travnja 2016.

Beauty savjeti i trikovi koji zaista djeluju!

Odvojila sam si vremena da sastavim listu 10 random trikova koje ja koristim. Neke koristim na svakodnevnoj bazi, neke malo rjeđe. Sve informacije su pouzdane, provjerene i za mene fenomenalno djeluju. Da napomenem, ne garantiram da ćete vi imati isti učinak, govorim o svojem iskustvu i dojmovima. Izvori ovih trikova su prijatelji, rodbina, internet i naravno vlastito "otkriče" :P Vjerujem da ste za većinu ovih trikova i savjeta već čule, ali valja utvrditi staro gradivo -ili čak možda naučiti neko novo? Vidjet ćemo! Javite mi u komentarima obavezno! :)

1) VAZELIN (Koristim My face vazelin)

-Kožu prije spavanja namažem vazelinom na nekim sušim djelovima (kao što su lakat, koljena, ruke, itd..) te ostavim preko noći. Ujutro je koža znatno mekša.

-Isto tako i s trepavicama i obrvama. Skidanjem šminke ne samo da skidamo šminku već skidamo i ulja s našeg lica koja potiču obrve i trepavice na rast, koje ih štite i čuvaju. Skidanjem tih ulja možemo znatno utjecati na jačinu i gustoću naših obrva i trepavica. S toga ih je dobro nahraniti preko noći kada se one oporavljaju. Možete koristiti i neka ulja na prirodnoj bazi, no ja osobno koristim vazelin i djeluje mi odlično. Nakon nekog vremena, nekoliko mjeseci, primjetila sam velike razlike u gustoći i jačini obrva i trepavica.

2) SELOTEP

-Ukoliko ste brzoplete, nestrpljive, šeprtljaste kao ja, jednostavno zaljepite selotep gdje želite da vaše sjenilo ili čak tuš završi. Kada završite sa sjenilom/tušem jednostavno odlijepite traku, imat ćete ravnu, savršenu liniju izjednačenu na obje strane. Ako vam se ne sviđa oštra linija vrlo lako nekim manjim kistićem zblendate taj nagli prijelaz.

3) MEDICINSKI SELOTEP/FLASTER

-Dođete iz subotnjeg izlaska ili nekog važnijeg događaja, skinete štikle i imate osjećaj kao da će vam noga otpasti? Sve smo bile ondje. Probaj čvrsto zaljepiti treći i četvrti nožni prst (brojeći od palca) flasterom ili čak bolje medicinskim selotepom. Napomena: Prste imati zaljepljene cijelu večer, možda zvuči neobično, ali nećete ni osjetiti. Između ta dva prsta nalazi se živac koji se preoptereti. Spajanjem ta dva prsta pritisak na živac se smanjuje te se samim time smanjuje bol u stopalima.

4) DEZINFEKCIJSKI GEL ZA RUKE

-Ne samo za ubijanje bakterija ono nam može pomoći i pri znojenju! Ukoliko ste zaboravile utrpati deo u torbu, a sa sobom imate dezinfekcijski gel, nema frke! Samo namažete ispod pazuha, pričekate nekoliko sekundi do minutu da se osuši i kao nove ste. "Kvaka" je u tome što zapravo naš znoj nije taj koji sadrži neugodan miris nego se to događa kada on dođe u kontakt s bakterijama ispod naše ruke. Tih bakterija se ne možemo riješiti u potpunosti tuširanjem. Gel ubije većinu bakterija i samim time neugodni miris. Napomena: Ovo možete koristiti za neke svečanije prigode (po meni djeluje bolje od dezodoransa-što se mirisa tiče) ali se ne preporuča na svakodnevnoj bazi zbog kemikalija, a pazuh je ipak osjetljivo područje.

-Prilikom brijanja ja sam stručnjak da se masakriram britvicom, ne znam ni sama kako to uspijem! I onda jurim i žurim, i uflekam odjeću jer se to ne stigne osušiti, kaos! I onda sam otkrila da jednostavno namažeš rane dezinfekcijskim gelom, pretrpiš peckanje par sekundi. Gel osuši krv vrlo brzo, kroz nekih minutu, dvije i zatvori rane. Nisam točno sigurna kako, ali bitno je da funkcionira i spašava!

5) MLIJEKO I MASLINOVO ULJE

-Ako vam se dogodi da vam ponestane odstranjivača šminke imam i za to spas! Uzmete komad vate ili blaznicu i stavite ulje i mlijeko. Količina i redoslijed nisu toliko bitni, to si same procijenite. Na neki magični način ovo otopi šminku brzo i učinkovito. Znam da su neke djevojke zamjenile u potpunosti odstranjivače s uljem i mlijekom. Naravno da se preporuča ovo svakodnevno koristiti jer svi znamo koliko je oboje dobro za kožu. Pogotovo ako je na prirodnoj bazi bez previše sastojaka nabacanih u proizvode. I znatno je jeftinije od silnih kemikalija za koje dajemo novce. Ne mora se ni ispirati, hrani kožu, ako uđe u oko ne pecka i nadgriza. Jednostavno fenomenalno!

6) FEN/SUŠILO ZA KOSU

-Kupite nove cipele za odličan događaj i onda ih nemate vremena razgazit. Neee brinite. Nabacite neke debele čarape na noge ili dvoje-troje klasičnih i obujete cipele. Zatim, uzmete fen, stavite na najjače i grijte dijelove za koje mislite/znate da su kritični. Toplina fena će raširiti cipelu. Radite ovo malo po malo, probavajte da ne pretjerate kao ja s jednim parom! Za ovo treba zaista imati živaca i strpljenja, no isplati se. Ne odustajte, treba vremena. A dobro je ako ste u vremenskoj stisci, desetak minuta odvojiti je bolje od žulja i šepanja naokolo. Ovo zaista djeluje, tako da ako ne uspijete od prve nije ništa neobično, dajte si truda!

7) MASKARA

-Otvorite tuš i shvatite da je osušen, a vama je hitno potreban, ili ste u potpunosti potrošile svoj? Imam opet rješenje! Uzmete maskaru koju posjedujete. Odlična bi bila vodootporna, ako ju imate. Uzmete neki kistić tanji ako imate ili čak onaj kistić od prethodnog tuša koji je osušen/potrošen. I jednostavno maskaru nanesete kao i tuš. Malo je teže od klasičnog tuša jer je maskara gušće teksture, ali išta je bolje nego ništa. Ja se ovim trikom služim uvijek kad sam ljena ustat se i otići kupit novi ili spiskam sve novce na gluposti pa nemam za obični tuš haha.. Trik me nije iznevjerio za sad!

8) UPALJAČ

-Svi mi imamo neku olovku u našoj kolekciji koja se teško nanosi, jednostavno se mora proći mali milijon puta da bi ona ostavila trag. Samo uzmete upaljač ili čak fen za kosu -neki izvor topline uglavnom! I prislonite što bliže olovci, ne direktno na nju. Ako je ovo prvi put da ovo radite dobro provjerite toplinu olovke, zadnje što vam treba je opekotina! To je to zapravo, vrlo lako i jednostavno. Olovka bih trebala ostaviti znatno jači trag. Ukoliko ne primjećujete razliku, pokušajte ponovno. Bilo bi i čudno da uspijete od prve. Probajte prvo vježbati na ruci, pa tek onda na oči/usne/obrve. Dajte triku šansu. Fakat funkcionira!

9) LAK ZA NOKTE

-Hoćete skinuti lak i skužite da nema više acetona. Ovo zapravo zvuči suludo, ali lak za nokte možete skinuti bilo kojim lakom za nokte. Upraavo tako. Prelakirate već nalakirani nokat, pritisnete blaznicu na nokat, zadržite par sekundi i povučete. Postupak je potrebno ponoviti 3-4 puta, ponekad i više da lak siđe u potpunosti. Osobno bih preporučila neki nude lak ili prozirni. U svakom slučaju što prirodniji i neutralniji. Ne želite maljat naokolo s crnim lakom. Bude završilo još gore od već postojećeg.

10) KREMA

-Kada navečer hidratizirate kožu kremom potrudite se da to bude sat vremena ili barem pola sata prije nego što legnete u krevet. Ovo je bitno jer je kremi potrebno neko vrijeme da se upije. Kada vi namažete kremu i odmah legnete velike su mogućnosti da ćete većinu proizvoda obrisati o jastuk i onda se čuditi kako krema nema učinak, a praktički kao da ju onda niste niti stavile. Vodite računa o tome!

Nadam se da vam se ovaj tip posta svidio. Javite u komentarima dali zelite pt.2 !
Koje od ovih trikova vi koristite i za koje ste upravo saznale i namjeravate probati? Sve mi ostavite dolje u komentarima i javite ukoliko imate slični post. Voljela bih čuti Vaša mišljenja i savjete. Pišite mi! Vaša Pinkina! :*

Broj komentara: 6:

  1. Odličan post, većinu ovoga i sama koristim, ali samo da sam ranije znala ovaj trik nakon štikli!

    http://redheads-diary.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, uh. Sada vidim da sam malo nejasno objasnila postupak. Prsti trebaju biti zaljepljeni prije izlaska i tokom cijele večeri, a ne nakon što već bole.
      Ako ga probaš, obavezno javi rezultat! :)
      Hvala ti puno!

      Bacila oko na blog, moram posebno pohvaliti post o brandovima koji ne testiraju proizvode na životinjama! Oduševio me i naučila nešto novo!

      Izbriši
  2. Hvala za trik s cipelama, a trik za čišćenje lica je prava riznica zdravlja za kožu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema na čemu. Hvala tebi na komentaru :D i ispričavam se što ovako kasno odgovaram. Slažem se s rečenim! :*

      Izbriši
  3. Hvala za trik s cipelama, a trik za čišćenje lica je prava riznica zdravlja za kožu. :)

    OdgovoriIzbriši